Tuesday 21 February 2012

Sosej Roll with serbuk roti : )

Resipi untuk Pn.Liyana..hihihi

Bahan-bahan

5 keping roti putih(tak kesahlah brand ape tapi ak guna gardenia)

5 btg sosej

1 biji telur

Serbuk roti secukupnye..

Care-carenye pulak :

1. Gelek-gelekkan roti sampai jadi nipis

2. Lepas tu, letak sosej d atas roti yg telah di gelek td. Gulung kn roti tersebut. Sebelum tu, masukkan telur dalam bekas yg agak-agak boleh muat roti nnt. Kacau-kacau sket bagi sebati.

3. Bila dah siap gulung roti 2, ambik sket telur sapu kt ujung roti bg roti 2 melekat. Lepas dah siap semua, golek-golekkan roti kat telur td.

4. Last sekali salut roti dengan serbuk roti. Goreng dgn api yang sederhana. Terbalik-terbalikkan. Bila warna dah bertukar keperangan, angkat & toskan. Nak potong dua boleh, tak nak potong pun boleh. Sedia untuk di makan dengan cili sos.hehehehe

Pn.Liyana, cuba jangan tak cuba.hihihi

5 comments:

Liyana said...

hehehe tq2, leh cuba buat nt, gnti ngn sardin pong boleh kan :)

hafizah said...

ganti dgn sardin blh jgk. tp ko bancuh tepung gandum pekat2 sket je utk wat gam..hihihi

-Azian Erdani- said...

aku de wat jugak tp sardin tu aku ganti dgn yg isi ketam (lupa lah nama dia apa) almaklum la laki aku kn x mkn ikan..huhuhu..

hafizah said...

laki ko x mkn ikan? demand sgguh..hehehe.. yg isi ketam 2 nmenye jejari ketam..hehehe.. klu ak sardin wat roti goreng jgk tp x yah lenyek2 & salut tepung..hihihi

-Azian Erdani- said...

lah ko baru tau ke...hahaha..
dia dulu blh mkn ikan, tp ntah dulu pena tersilap mkn trus jadi x mkn ikan lnsg..
owh jejari ketam ek...ok2x..