Bahan-bahan
5 keping roti putih(tak kesahlah brand ape tapi ak guna gardenia)
5 btg sosej
1 biji telur
Serbuk roti secukupnye..
Care-carenye pulak :
1. Gelek-gelekkan roti sampai jadi nipis
2. Lepas tu, letak sosej d atas roti yg telah di gelek td. Gulung kn roti tersebut. Sebelum tu, masukkan telur dalam bekas yg agak-agak boleh muat roti nnt. Kacau-kacau sket bagi sebati.
3. Bila dah siap gulung roti 2, ambik sket telur sapu kt ujung roti bg roti 2 melekat. Lepas dah siap semua, golek-golekkan roti kat telur td.
4. Last sekali salut roti dengan serbuk roti. Goreng dgn api yang sederhana. Terbalik-terbalikkan. Bila warna dah bertukar keperangan, angkat & toskan. Nak potong dua boleh, tak nak potong pun boleh. Sedia untuk di makan dengan cili sos.hehehehe
Pn.Liyana, cuba jangan tak cuba.hihihi
5 comments:
hehehe tq2, leh cuba buat nt, gnti ngn sardin pong boleh kan :)
ganti dgn sardin blh jgk. tp ko bancuh tepung gandum pekat2 sket je utk wat gam..hihihi
aku de wat jugak tp sardin tu aku ganti dgn yg isi ketam (lupa lah nama dia apa) almaklum la laki aku kn x mkn ikan..huhuhu..
laki ko x mkn ikan? demand sgguh..hehehe.. yg isi ketam 2 nmenye jejari ketam..hehehe.. klu ak sardin wat roti goreng jgk tp x yah lenyek2 & salut tepung..hihihi
lah ko baru tau ke...hahaha..
dia dulu blh mkn ikan, tp ntah dulu pena tersilap mkn trus jadi x mkn ikan lnsg..
owh jejari ketam ek...ok2x..
Post a Comment